Informatie

Als Haar Hoofdzaak Is

Tijdelijk of permanent haarverlies

Het tijdelijk of permanent verliezen van haar is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als dit wordt veroorzaakt door een ziekte, aandoening of medische behandeling. Het is dan goed om te weten dat u kunt vertrouwderen op professioneel advies over het dragen van een pruik of haarwerk. Christine informeert u graag over de verschillende soorten pruiken en uw mogelijkheden!

De aanschaf van een pruik of haarwerk

Haarverlies treedt meestal niet van de ene op de andere dag op. Het is daarom belangrijk om in een vroege fase een pruik te gaan kiezen. Op die manier kunnen we de pruik of het haarwerk precies afstemmen op uw natuurlijke haarkleur en haargroei. Uw pruik lijkt dan zo goed mogelijk op uw eigen kapsel.

Welke soort pruik kiest u?

Pruiken kunnen in elke gewenste kleur, model en structuur geleverd worden. Blond, rood, krullen, sluik haar, kort of lang, het is allemaal mogelijk. U kunt daarbij kiezen uit twee materialen: synthetisch of echt haar.

Pruiken

Pruiken van echt haar voelen uiteraard ook aan als echt haar. Een kwalitatief goede synthetische pruik ziet er uit als echt haar en voelt zacht en natuurlijk aan. Wat dat betreft hoeft het onderscheid tussen een pruik van echt haar en een synthetische dus niet zo groot te zijn.

Een belangrijk verschil is wel dat een pruik van echt haar langer meegaat. deze is dan ook duurder dan een synthetische pruik. Een pruik van echt haar vraagt vervolgens voor onderhoud.

Na een wasbeurt bijvoorbeeld is de pasvorm eruit en zal deze pruik door de kapper of uzelf door föhnen of watergolven weer in model gebracht moeten worden. Synthetische pruiken daarentegen zijn gemakkelijker te verzorgen omdat ze een speciaal procédé hebben ondergaan. Hierdoor blijft het model behouden, zelfs na een wasbeurt.

Draagcomfort

De pruiken worden op maat gemaakt, zodat de pasvorm optimaal is. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen en er zijn geen kleefmaterialen nodig.

Verzorging en onderhoud

Zowel de synthetische pruiken als de pruiken van echt haar kunnen thuis gewassen worden met speciale shampoos. Deze shampoos zijn verkrijgbaar bij de kapsalon. Voor beide soorten pruiken geldt dat u ze na het wassen ‘s nachts kunt laten drogen op een standaard.

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst, of misschien al heeft besloten dat u een pruik of haarwerk wilt, kunt u een afspraak maken voor een GRATIS en vrijblijvend intakegesprek (zie contact). Dit gesprek vindt plaats in een speciale van onze kapsalon afgescheiden ruimte of indien gewenst thuis of in het ziekenhuis een bezoek.

Tijdens deze eerste ontmoeting wordt u op basis van uw wensen uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden. Hierna kunt u over gaan tot het bestellen van uw pruik.  De levering is snel en vaak kunt u na twee dagen al een aantal modellen komen passen. Hieruit kunt u dan uw keuze maken. (Levering van confectie-haar twee dagen, levering van “echt-haar” duurt c.a. 12 weken)

De aanschaf van een pruik brengt uiteraard bepaalde kosten met zich mee. Deze kosten kunnen grotendeels door de ziektekosten verzekeraar vergoed worden.  Wij regelen in dat geval graag de aanvraag en de administratie ten behoeve van de vergoeding van uw pruik.

  • NB: Alle pruiken en haarwerken hebben 6 maanden garantie (productie / fabricagefouten)